Διενέργεια διερευνητικών τομών στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Τσαγκαράδος.

Έγινε η καταγραφή των αποτελεσμάτων από την διενέργεια των 6 διερευνητικών τομών στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών, στο πλαίσιο εκπόνησης μελέτης αποκατάστασης της στέγης του Ναού από το αρχιτεκτονικό γραφείο του Αθανασίου Ραφαήλ Πριτσά, σύμφωνα με την τεχνική έκθεση που υποβλήθηκε στην εφορία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας.
Κάτω από το παλαιό πάτωμα εντοπίστηκαν ρίζες διατομής 8 εκατοστών που εκτείνονται πιθανόν σε μεγάλο τμήμα του Ναού καθώς οι ρίζες είναι»ζωντανές»με διεύθυνση από δυτικά προς ανατολικά, φαινόμενο που δικαιολογείται από την υπόγεια εισχώρηση των ριζών του μεγάλου αιωνόβιου πλατάνου της πλατείας.
Μετά την τοπική εκσκαφή στην βάση της κολώνας για τον εντοπισμό του σάπιου μέρους της, αποκαλύφθηκε ένα τμήμα του αρχικού πατώματος που χρονολογείται κοντά στο 1700 μ.Χ.και είναι κατασκευασμένο από σχιστολιθικές πλάκες Πηλίου, ιδιαίτερου χρωματισμού. Φυσικά η έκταση της εκσκαφής περιορίστηκε στα οριζόμενα από την άδεια όρια. Ωστόσο, πρέπει να επισημανθεί πως η αποκάλυψη του παλαιότερου,αρχικού πατώματος κατασκευής του Ιερού Ναού τονίζει την αυθεντικότητα του μνημείου διατηρώντας την σφραγίδα της εποχής του.

Έγινε η ενημέρωση της Αρχαιολογίας Μαγνησίας για τα ευρήματα και αναμένεται η επίσκεψη κλιμακίου με σκοπό τον επιτόπιο έλεγχο και την λήψη αποφάσεων για την συνέχεια της μελέτης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s